Tack för förtroendet, Judith.

by Per Robert Öhlin on July 25, 2008

blogosfar2.jpg

Judith är »boss of marketing«, som hon uttrycker det, på ett e-handelsföretag. Hennes hjärta bultar för heta ämnen som entreprenörsskap och kreativitet. Nyligen skrev hon på sin blogg En timme om dagen att Mine goes to eleven tillhör en av hennes sju favoritbloggar, bland andra Bisonblog, Dagarna och Sanningen enligt mig.

Och nu uppmanar hon mig att ta stafettpinnen vidare och nämna mina favoritbloggar.

Så klart jag vill. Här är dom:

Jag besöker ofta Åkestam Holsts blogg. Där bjuder man ofta på djupa insikter och aktuell forskning om kommersiell kommunikation.

Kontaktmannen läser jag nästan dagligen. Främst för att »Lord Fredruk« är en av få som vågar ha en totalt orädd inställning till det här med att hysa egna åsikter. Här möter du uppfriskande texter om allt som rör den här branschen. Ofta saker som väcker känslor.

Pleasecopyme är en blogg av en ung, lovande copywriter som verkar nyfiken och hungrig på det mesta. Kanske skriver han lite väl mycket utifrån enbart copywriterperspektivet (branschen är så mycket större och intressantare än så). Men det han gör är ovanligt insiktsfullt. Han ställer många bortglömda frågor och bjuder in till åsikter.

Johan Ronnestams blogg, Blog of Ronnestam, är en pärla. Han driver Foreign och skriver passionerat om online-marknadsföring, nya företeelser och nya prylar.

Not another planning blog dyker jag också in i rätt ofta. Inte för att hon skriver om musik, mode och privata fester, det intresserar mig inte nämnvärt, utan för att hon delar med sig av sina egna tankar om strategisk kommunikation.

Hm… det var fem. Två till, få se nu…

Prfekt såklart. Mattias Östmar tillhör en av våra främsta experter på sociala hubbar i den digitala världen. Han skriver mycket och intressant. Innehållet tilltalar min filosofiska sida mycket. Tyvärr skriver han inte lika ofta som förut.

Wikibranding är en ganska nytillkommen favorit. Han som skriver om branding heter David Murphy. Han var fram tills nyligen chef för Saatchi & Saatchis LA-kontor, men driver nu som så kallad director of brand innovation en byrå som heter Barrie D’Rozario Murphy. (Ja, Barrie är samme Bob som jobbade på Fallon i Minneapolis under guldåren.)

Sen finns det ju en uppsjö fler bloggar som jag ofta besöker. Många av dem är utländska. Men dessa får dröja till en annan gång.

Trevlig upptäcksfärd!

{ 2 trackbacks }

PR passar bollen. «
July 28, 2008 at 8:57 pm
Passing along the torch | Blog of Ronnestam
July 31, 2008 at 8:55 am

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: