Bloggstafetten avslutas.

by Per Robert Öhlin on June 25, 2012

Bloggstafetten kring boken Fame to claim har kommit till sista etappen. Under resans gång har du fått läsa om hur berättelser skapas. Varför vi berättar och hur det påverkar vårt förhållande till märken.

Du vet nu att det krävs både känslor och fantasi för att få till en bra berättelse och bygga ett starkt märke, och på toppen av det en konflikt.

Den som har läst så här långt vet hur berättandet följer vissa universella mönster: att vissa arketyper och myter är den grund vi bygger våra berättelser på, som till exempel att den danska myten om havsmonstret Grendel går igen i filmsuccéen Hajen.

Då förstår du också skillnaden mellan mål och mening samt fördelen med att utgå från en meningsfull idé. Och att alla framgångsrika berättelser (och märken) ofta har ett tydligt inslag av kamp och dualitet.

Bloggstafetten har också gett dig inblick i några mytiska hjältestrategier som den typiske ledaren, humoristen, den gode vännen, gurun, ensamvargen och det jungfruliga barnet.

Ändå är det bara små fragment av bokens innehåll. Läs mer på min nya blogg, Fame to claim.

Leave a Comment

Previous post: