Professional Copywriting

Det här är en sann historia.

En man satt på en trottoar i New York. Framför sig hade han en låda med några mynt och bredvid den fanns en skylt med de handtextade orden »I’m blind«.

En dag stannade en copywriter upp och började prata med mannen. Han sade: »Jag har sett dig sitta här dag ut och dag in, men aldrig med mer än en kaffepengar i lådan. Det måste vara tufft för dig.«

Mannen nickade och svarade: »Det har varit tufft. Folk skänker inte lika mycket som förr.«

Copywritern: »Jag tror att jag kan hjälpa dig. Får jag skriva några ord på din skylt?«

»Visst«, sa den blinde, som antagligen tänkte att han inte hade något att förlora.

Copywritern gjorde som han sade och lämnade utan ett ord.

Några veckor senare stannade han åter till vid den blinde mannen och frågade: »Nå, hur har affärerna gått sedan sist?«

Den blinde: »Fantastiskt! Men säg mig, vad skrev du egentligen på skylten?«

Copywritern: »It’s spring. And I’m blind.«

Den här historien visar skillnaden mellan en vanlig skribent och en copywriter. Den förste skriver, den andre får saker att hända.

Vill du också kunna skriva så att folk stannar upp, byter tankebana, bli intresserade, ändrar åsikt och beslutar sig för att lägga pengar på något som de hade tänkt använda till något helt annat?

Då rekommenderar jag min nya kurs Professionell Copywriter. Efter drygt tjugofem års daglig träning på att skriva kort, långt, roligt, spännande, lättsamt eller seriöst om allt från köttbullar till finansiella tjänster, är det dags för mig att dela med mig av mina erfarenheter.

Det rör sig om en distanskurs över tio veckor i Batteris regi. Den hjälper dig att utveckla din förmåga att skriva säljande texter och föra ut ett budskap genom flera olika medieplattformar – som tv, radio, print, digitala medier, direktreklam, butiker, pr, säljbrev, kund- och medlemstidningar – samt att forma dynamiska varumärkesmanifest.

Kursen innehåller fyra moment. (Med reservation för smärre ändringar.)
1. Att tänka på innan du skriver (4 brev)
2. Lär dig konsten att förföra (4 brev)
3. Konsten att fängsla dina läsare (19 brev)
4. Bli mer kreativ (3 brev)

Vi startar med ett halvdagsseminarium 18 februari (första kursbrevet 21 februari). I kursen ingår också fem större uppgifter som vi diskuterar både gemensamt och individuellt i vårt virtuella klassrum. Var beredd på att behöva lägga ner cirka 10-12 timmar per vecka. Anmäler du dig innan den sista januari får du dessutom min senaste bok Den mentala orgasmen utan extra kostnad.

Kursen kostar 17.975 kronor (exklusive moms). Anmäl dig här.

Leave a Comment